
ديروز كلنگ پروژه سيتي سنتر خيابان مخابرات توسط مسئولين بر زمين زده شد !
متاسفانه اين مجتمع هاي تجاري مانند قارچ در شاهين شهر در حال سر بر آوردن است و كسي فعلا به عمق اين فاجعه واقف نيست و در سالهاي آينده نتيجه فلاكت بار تصميم برخي مسئولين شاهين شهر روشن ميشود !
اكنون پروژه سيتي سنتر محله خانه كارگر به اتمام رسيده ، در خيابان طالقاني سيتي سنتر ديگري در مرحله گودبرداري است ، در فلكه امام حسين يك مجتمع تجاري در ميانه راه است ، در انتهاي خيابان فردوسي يك سيتي سنتر ديگر قرار بر احداث دارد ، در فلكه شهرداري به جاي اداره آب و فاضلاب سابق قرار بر ساخت يك پروژه سيتي سنتر است ، و يك سيتي سنتر هم فرعي ٨ خيابان مخابرات به علاوه دو فروشگاه بزرگ ميلاد و فدك كه اكنون در حال كار است .
آيا اين حجم پرشمار سيتي سنتر براي يك شهر كوچك لازم ميباشد ؟!
لازم است بدانيد كه پس از تكميل دو فروشگاه بزرگ فدك و ميلاد طبق نامه رسمي جناب آقاي خسروي رئيس اتحاديه اصناف در آن زمان ٢٣٥ واحد صنفي تعطيل شدند و پروانه كسب خود را باطل كردند !!!
حال تصور كنيد با ساخت و تكميل اين حجم بالاي سيتي سنترها چه بلائي سر مشاغل خرد مي آيد و چه حجم بيكاري و مشكلات شديد اجتماعي دامنگير قشر متوسط جامعه خواهد شد ؟!
اين در حالي است كه حتي در كشورهاي توسعه يافته نيز مبحثي به نام مبارزه با دامپينگ وجود دارد و با انحصاري شدن فروشگاههاي بزرگ مقابله ميشود . دامپينگ كه معادل فارسي آن رقابت مكارانه است به عبارت بهتر، تولیدکنندگان و بازرگانان برای به دست آوردن بازارها، محصولات خود را تا مدتي با قیمتی کم عرضه ميکنند كه به حذف رقبا و در اختیار گرفتن بازار مربوط میشود آنگاه پس از بين رفتن رقبا كه همان خرده فروشان هستند ديگر بازار در انحصار چندين مالك بزرگ است كه ديگر از آن تخفيفهاي گذشته خبري نيست و تعيين قيمتها در اختيار و تباني تعداد معدودي مالك وبازرگان است .
لذا در اروپا و خيلي از كشورها مسئولان قوانين ضد دامپينگ وضع نموده اند .
ضمن اينكه مطمئنا اين سيتي سنترها بزرگ و شيك محل عرضه جنسهاي لوكس و خارجي خواهند بود كه قشر مرفه جامعه در آن به خوشگذراني مشغول خواهند شد كه اتفاقا ضد سياستهاي حمايت از توليدات داخلي خواهد بود .
البته فروشگاههاي بزرگ تا يك ميزان معين لازم و ضروري است چرا كه باعث شكستن قيمتها و كمك به خريد مردم است ولي اين ميزان زياد از سيتي سنتر در يك شهر واقعا جز زيان ثمره اي نخواهد داشت .
ضمن اينكه كلا فروشگاههاي بزرگ ميزان مصرف گرائي بي هدف را در جامعه افزايش مي دهد چرا كه عرضه محصولات متنوع و با تبليغات چشم نواز وسوسه خريد بيشتر را ايجاد مينمايد .
مسئولين سفيهي كه در گذشته پايه گذار اين حجم زياد از سيتي سنتر در شهر بوده اند ميتوانستند به جاي تبديل كردن اين شهر به نماد سيتي سنترهاي بي حد و مرز ، زمينه سرمايه گذاري در ايجاد مراكز ورزشي و تفريحي را فراهم كنند و شاهين شهر را به قطب مراكز تفريحي و ورزشي در استان تبديل كنند .
مثلا يك پارك بزرگ آبي ( مثل مجموعه پارك آبي مشهد ) ، ايجاد شهربازي كم نظير ، ايجاد يك نمايشگاه دائمي بزرگ ( مثل نمايشگاه بزرگ اصفهان كه ميزبان برگزاري نمايشگاههاي بزرگ كشوري باشد ) و اردوگاه تفريحي ( مثل باغ ابريشم ) و درياچه قايق سواري و ... ايجاد كنند .
چرا كه شاهين شهر با توجه به درصد بالاي نيروي جوان نياز به مراكز تفريحي و رفاهي براي جلوگيري از آسيبهاي فرهنگي و اجتماعي دارد .
لذا در اين زمينه خود مردم و اصناف بايد ورود كنند و جلوي اقدامات مخرب برخي مسئولين را با اعتراضات گسترده بگيرند و إلا در آينده همه به شدت متضرر خواهند شد و ديگر راه علاجي هم نمي باشد .