امروز دوشنبه 15 خرداد 1402

تاریخ انتشار : چهارشنبه 20 اردیبهشت 1391 - 00:00
بازهم تبليغات‌ميلياردي جواب‎نداد/راي‌كمرنگ‎به ياران‌قاليباف‌فهم خواهدشد؟
بازهم تبليغات‌ميلياردي جواب‎نداد/راي‌كمرنگ‎به ياران‌قاليباف‌فهم خواهدشد؟
نصب پوسترهاي رنگي فراوان در بسياري از خيابان هاي اصلي پايتخت، پخش تراكت هاي بيشمار در منازل و معابر عمومي و ... بگونه اي بود كه در بسياري مواقع به نظر مي رسيد رقابت در دور دوم انتخابات تنها براي يك كرسي مجلس مي باشد كه آن هم رقابت ميان علي اصغر خاني و نبي رودكي است!
بازهم تبليغات‌ميلياردي جواب‎نداد/راي‌كمرنگ‎به ياران‌قاليباف‌فهم خواهدشد؟

گروه سياسي: سرانجام تركيب نهايي مجلس نهم مشخص شد تا آنها كه منتخب مردم بوده‌اند راهي بهارستان شوند اما شايد روي بررسي آراء و علل شكست راه نيافتگان نهم مجلس نهم هم خالي از لطف نباشد چنانكه در اين بين آراي برخي چهره هاي بازمانده از ورود به مجلس بسيار معنادار هم به نظر مي رسد.

  از همان روزهاي اول كه مكانيزم انتخاباتي 7+8  اعلام موجوديت كرد، طراحان اين مكانيسم در پاسخ به انتقاداتي كه از  چرايي قرار دادن جايگاه براي نمايندگان شهردار تهران و  رييس مجلس در اين سيستم و جود داشت،‌  اين انتقاد را وارد ندانسته و علت حضور آقايان خاموشي (نماينده قاليباف) و جلالي (نماينده لاريجاني) در 7+8 را بدنه اجتماعي و تشكيلات سياسي قاليباف و لاريجاني در سراسر كشور مي دانستند اما نتايج نهايي انتخابات مجلس نهم فرصت مناسبي براي سنجش صحت و سقم اين ادعا را فراهم كرد.
 
علي اصغر خاني و نبي رودكي دو كانديدايي هستند كه سابقه پررنگ آنها در شهرداري تهران و رابطه نزديكشان با شهردار،‌ پاي آنها را به ليست جبهه متحد اصولگرايان باز كرد. و اين در حالي بود كه از همان روزهاي آغاز تبليغات در دور نخست انتخابات، جداي از حجم تبليغات گسترده جبهه متحد اصولگرايان، تبليغات شگفت آور علي اصغر خاني و نبي رودكي مشخص كرد كه يك ستاد بزرگ و پر امكانات به دنبال تبليغ انتخاباتي براي اين دو كانديداست.
 
نصب پوسترهاي رنگي فراوان در بسياري از خيابان هاي اصلي پايتخت، پخش تراكت هاي بيشمار در منازل و معابر عمومي و ... بگونه اي بود كه در بسياري مواقع به نظر مي رسيد رقابت در دور دوم انتخابات تنها براي يك كرسي مجلس مي باشد كه آن هم رقابت ميان علي اصغر خاني و نبي رودكي است!

اما نتايج دور اول انتخابات تهران نشان داد كه نه شبكه اجتماعي محله محور مورد ادعاي ياران قاليباف،‌ و نه تشكيلات 6 ساله حزب عدالت و توسعه در تهران و نه حتي تبليغات شعاري و پر خرج نتوانست براي دو كانديداي اختصاصي شهرداري تهران،  كاري از پيش ببرد تا  تبليغات پر رنگ و لعابي كه در برخي موارد به "ضدتبليغي" تبديل شده بود، رتبه اي بهتر از 43 براي رودكي و 49 براي خاني را رقم نزند.

در همان برهه مي شد به راحتي تشخيص داد كه علت راي كمرنگ و معنادار مردم پايتخت به سهميه هاي ويژه قاليباف در انتخابات، از كجا نشات مي گيرد. "خلاء گفتماني" و روي آوردن به تبليغات پرحجم و پر خرج؛شاه كليد فهم راي معنادار مردم تهران به نامبردگان بود اما اين موضوع هيچ گاه از سوي اين جريان به درستي فهم نشد و با آغاز دور دوم انتخابات مجلس، افزايش تصاعدي حجم و هزينه تبليغات خاني و رودكي نشان داد نه تنها نيت اصلاح اشتباهات دور اول در دستور كار قرار ندارد كه دقيقا همان روند با ضريب بيشتر در حال تكرار است بگونه اي كه تبليغات عجيب و شگفت آور باقر قاليباف در سال 84 در اذهان بسياري تداعي شد.

از سوي ديگر شكست نمايندگان ويژه قاليباف به تهران محدود نماند و مرتضي طلايي چهره سرشناس حامي شهردار تهران، در زادگاه خود  اصفهان رقابت را به رقبا واگذار كرد و اين چنين بود كه با وجود افزايش مشاركت در مرحله دوم انتخابات در شهر اصفهان و در شرايطي كه سبد راي شرق اصفهان با كمك حسن كامران و سبد راي غرب اصفهان با كمك كانديدايي ديگر به ياري يار قاليباف در اصفهان آمده  و  ساكت مديرعامل سرشناس تيم سپاهان در اصفهان در محوريت ستادهاي طلايي قرار گرفت تا تبليغات طلايي در اين شهر نمود كند،‌ باز هم يار قاليباف از رسيدن به بهارستان باز بماند و بر اين اساس،‌ميزان واقعي نفوذ اجتماعي جرياني كه اين روزها بدور قاليباف گرد آمده اند آشكار شود.
  
هر چند انتقاد جبهه پايداري به حضور قاليباف و لاريجاني در مكانيزم وحدت نه به اين دلايل بلكه به دليل مواضع سياسي آنها در برهه اي حياتي همچون فتنه 88 بود اما حتي با منطق تسامح گونه جبهه متحد براي قرار گرفتن نمايندگاني از اين دو جريان در مركز تصميم گيري اصولگرايان  نيز كاملا واضح بود كه پايگاه اجتماعي قاليباف آنچنانكه آقاي زاكاني رييس ستاد انتخابات جبهه متحد اصولگرايان پيش از برگزاري دور اول انتخابات در  همایش "مشارکت حداکثری در انتخاب اصلح" در دانشگاه شاهد اظهار داشته بود قابل اعتنا نيست:
 
"استدلال مؤسسین جبهه متحد (برای حضور آقاي قالیباف در این جبهه) این بود که تهران شرایط خاصی دارد و پیروزی در تهران هم مهم است. با این شرایط خاص، حزب عدالت و پیشرفت که آقای طلايی (از نزدیکان قالیباف) و دوستان در تهران دارند، اینها یک سازماندهی را در تهران راه‌اندازی کردند. (دوستان جبهه متحد) گفتند این سازماندهی می‌تواند در تهران به ما کمک کند. این یک حزب است، شبکه سازماندهی در محلات درست کرده است. یک حزب است که چهار تا پنج سال است که مجوز گرفته و کار می‌کند. در تهران کار کرده و در محلات تهران نمایندگی دارد. اینها (دوستان جبهه متحد) هم که می‌دانستند گفتند این ارزش است و می‌توان از آن استفاده کرد. 
 
نکته دوم هم اینکه آقای قالیباف به عنوان یک اصولگرا، یک آبرویی از نظر کارکردی در تهران دارد که آبرویش به درد ما می‌خورد. و بعد هم (دوستان جبهه متحد) گفتند که این حزب ایشان اگر در سراسر کشور امکانی داشت به درد مجموعه می‌خورد. استدلال‌شان این بود از باب ظرفیتی که پیرامون آقای قالیباف هست ایشان یک نماینده در شورای مرکزی داشته باشند."

 
به نظر مي رسد تصورات نادرست  نسبت به ميزان محبوبيت برخي چهره هاي سياسي كه پيش از اين نيز در انتخابات رياست جمهوري سال 84 نمود آشكاري پيدا كرده بود، مبناي بسياري از تصميم هاي نادرست و غيرواقعي است كه در صورت عدم اصلاح؛ در انتخابات آتي رياست جمهوري نيز ضربه سنگيني بر پيكره اين جريان وارد خواهد كرد.

برچسب ها :