تاریخ انتشار : چهارشنبه 3 دی 1393 - 22:58
به دنبال کارشکنی مسئولین دولتی در امر تدفین شهدای گمنام در حسینیه امیرچخماق شهر یزد، علمای شهر یزد نیز با انتقاد از رویه موجود خواستار تدفین شهداء در حسینیه امیرچخماق و محل مورد نظر مردم یزد شدند.
در حالی که مردم یزد از روز گذشته تجمعاتی را در محدوده میدان امیرچخماق و مقابل حسینیه این میدان و نخل معروف عزاداری شهر یزد در اعتراض به کارشکنی مدیران دولتی در امر تدفین شهداء گمنام آغاز کردهاند، این تجمعات امروز با پیوستن علما یزد به مردم شکل متفاوتی به خود گرفت چنانکه آیتالله مدرسی با حضور در جمع تجمع کنندگان به اقامه نماز جماعت در این میدان و در کنار قبور آماده شهداء پرداخت.
آیتالله مدرسی با اشاره به کم لطفی مسئولین دولتی به شهداء در جمع نمازگزاران و تجمع کنندگان یزدی گفت: «ما عهد میبندیم که شهدا را در بهترین جایگاه شهر یزد، که محل تجمعات انقلابی مردم دارالعباده است یعنی همین مکانی که مردم میخواهند به خاک بسپاریم.»
این در حالی است که آیتالله ناصری نماینده ولیفقیه و امام جمعه یزد نیز در پاسخ به مردمی که برای بیان شکایت خود از کم لطفی نسبت به شهداء به دفتر ایشان مراجعه کرده بودند، ضمن تکذیب برخی شایعات مبنی بر مخالفت با تدفین شهداء در مقابل حسینیه امیرچخماق یزد گفت: «وقتی شورای شهر و شهرداری موافق این موضوع هستند مردم را معطل نکنید و در همان محلی که خواست مردم است شهداء را تدفین کنید.»
موقعیت تدفین شهداء در ورودی میدان و مقابل حسینیه امیرچخماق یزد
گفتنی است پس از درخواست متعدد مردم دارالعباده یزد برای تشییع و تدفین شهداء گمنام دفاع مقدس در میدان اصلی این شهر و محل تجمعات مذهبی و انقلابی مردم یزد، شواری شهر و شهرداری این شهر به صورت رسمی درخواست مردم یزد را به کمیته جستجوی مفقودین منتقل کرد که این درخواست با موافقت روبرو شده و مقرر شد 8 شهید گمنام تازه تفحص شده در کشور عراق در مقابل حسینیه امیرچخماق یزد تدفین شوند. این در حالی بود که یکی از اعضای اصلی شورای شهر یزد نیز به عنوان رئیس کمیته مردمی برگزاری مراسم تشییع و تدفین انتخاب شده و امورات اجرایی مرتبط با این موضوع را پیگیری کرده است.
با این وجود در روزهای گذشته، میراث فرهنگی و استانداری یزد ابتدا به بهانه موقوفه بودن محل مد نظر با تدفین شهدا مخالفت کرد که پس از استفتاء از رهبر انقلاب و صدور مجوز شرعی برای این تدفین، و همچنین موافقت تولیت شرعی مسجد و حسینیه امیرچخماق، مدیران دولتی بهانه جدیدی را برای تدفین شهداء مطرح کرده و صحبت از ثبت تاریخی این میدان در یونسکو کردند.
مخروبه ای که مدیران دولتی برای تدفین شهداء پیشنهاد داده اند
این در حالی است که این مدیران به جای محل مورد اتفاق مردم یزد، مخروبهای در ضلع شرقی میدان را پیشنهاد دادهاند که نه تنها به بنای تاریخی امیرچخماق نزدیکتر است بلکه چندین معارض از جمله 11 نفر وارث داشته و در حال حاضر به عنوان انبار میراث فرهنگی مورد استفاده قرار میگیرد.
به دنبال این رفتار توهینآمیز، زمزمههایی از لغو برنامه تدفین شهداء نیز مطرح شده است. چنانکه محمد صالح جوکار نماینده مردم یزد در مجلس شورای اسلامی نیز با گلایه از این رفتار گفت: « این شهدا به احتمال زیاد تشییع میشوند، اما اگر شرایط مطلوب نباشد، احتمال اینکه به تهران بازگردانده شوند نیز بسیار است و این برای یزد به هیچ وجه خوب نیست.»
این در حالی است که در سطح استان یزد، سخن از پیامک یکی از مسئولین استانی به دوستان و ابراز خوشحالی از عدم صدور مجوز تدفین شهداء در میدان امیرچخماق بعنوان یک دستاورد حزبی و جناحی به نقل محافل انقلابی مبدل شده است. حال باید سوال کرد که مگر چند تکه استخوان شهیدانی که شاید سی سال از شهادت آنها میگذرد، چه تاثیری داشته است که به دلیل وحشت از تدفین آنها در شهر یزد و جلوگیری از تدفین این استخوانهای بینام و نشان، به عنوان یک دستاورد سیاسی برای این جریان ضد دین تعبیر شده است!؟
تکمیلی : بالاخره پس از چند روز کشمکش و مانع تراشی مسئولان، پیکر شش شهید گمنام صبح امروز با حضور گسترده مردم استان یزد تشییع و در میدان امیرچخماق به خاک سپرده شد.
فرمانده کمیته جستجوی مفقودین ستاد کل نیروهای مسلح که در این مراسم حضور داشت، گفت: صحن اصلی میدان امیرچخماق بهترین مکان برای دفن شهدا بود که البته این خواسته مردم یزد نیز بود.
سردار سیدمحمد باقرزاده اظهار داشت: مسئولان میراث فرهنگی یزد به دلیل تاریخی بودن امیرچخماق و قرار گرفتن این بنا در آستانه ثبت در یونسکو، ضلع شرقی این بنا را برای دفن شهدا معرفی کردند اما نظر کارشناسان خود میراث فرهنگی این بود که پایههای اصلی این بنا در پشت تکیه از جمله ضلع شرقی وارد شده و دفن شهدا و خاکبرداری از این ضلع میتوانست به تکیه آسیب وارد کند.
وی بیان کرد: نظر شهردار و اعضای شورای شهر یزد نیز به عنوان مسئولان مبلمان شهری همین بود و از آنجا که یزد حسینیه ایران است و بنا به دلایل یاد شده، صحن اصلی میدان امیرچخماق بهترین مکان برای دفن شهدا بود.
باقرزاده همچنین با اشاره به ثبت امیرچخماق در یونسکو عنوان کرد: کسانی که امروز قوانین یونسکو را تصویب میکنند، همانهایی هستند که دم از حقوق بشر می زنند و همان ها در دوران دفاع مقدس بودند و همانها با دادن سلاحهای شیمیایی به صدام، ملت ایران را مورد هجوم قرار دادند و عده بسیار زیادی از فرزندان این مرز و بوم را به شهادت رساندند.
سردار باقرزاده با انتقاد از عملکرد برخی رسانههای داخلی و خارجی عنوان کرد: این رسانهها در صدد ایجاد موجی بودند تا دفن شهدا در ضلع شرقی میدان را خواست مردم اعلام کنند اما مردم اجتماع کرده و آن را خواسته خود ندانستند که البته این خواست خداوند متعال و شهدا بود.